Izaberite pravu igračku!

𝗥𝗮𝘇𝗹𝗶č𝗶𝘁𝗲 𝗶𝗴𝗿𝗮č𝗸𝗲 𝘇𝗮 𝗿𝗮𝘇𝗹𝗶č𝗶𝘁𝗲 𝘀𝘃𝗿𝗵𝗲!

Štencima su, na primer, potrebne igračke koje se mogu grickati dok im rastu zubi, jer ih desni i vilica svrbi i boli, a grickanje im pruža olakšanje. Takođe, igranje sa različitim igračkama podstiče vežbanje, što doprinosi zdravlju ljubimca. Igračke stimulišu um, obeshrabruju problematično ponašanje koje je rezultat dosade i viška energije i promovišu zdravlje zuba.

Na tržištu postoji široka paleta igračaka za pse koje su dizajnirane za različite svrhe i u zavisnosti od karakteristika psa kao što su veličina, nivo aktivnosti, navike za žvakanje i stil igre.

𝐕𝐢š𝐞𝐧𝐚𝐦𝐞𝐧𝐬𝐤𝐞 𝐢𝐠𝐫𝐚č𝐤𝐞


Neke igračke mogu služiti više funkcija za interakciju pasa, kombinujući uobičajena ponašanja u igri u jednu igračku. Dok tvrda lopta nije pogodna za žvakanje, a plišanu igračku je teško baciti, kombinacija lopte sa plišanom spoljašnjostije idealna igračka koja se može i bacati i žvakati. Takve igračke mogu pružiti veću zabavu psima i njihovim vlasnicima.

𝐈𝐠𝐫𝐚č𝐤𝐞 𝐳𝐚 𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥𝐧𝐮 𝐬𝐭𝐢𝐦𝐮𝐥𝐚𝐜𝐢𝐣𝐮

Ove igračke mogu biti korisne za izuzetno aktivne pse kojima je potrebna mentalna stimulacija, kao i fizička vežba. Neki primeri su gumene lopte sa delom za punjenje sa poslasticama ili edukativne igračke poput Enigme, Mikada i igračke Roulette.Ž𝐯𝐚𝐤𝐚𝐥𝐢𝐜𝐞 𝐮 𝐨𝐛𝐥𝐢𝐤𝐮 𝐤𝐨𝐬𝐭𝐢 𝐢 𝐝𝐫𝐮𝐠𝐢𝐡 𝐨𝐛𝐥𝐢𝐤𝐚


Životinjske kosti nude puno potencijala za žvakanje, ali istinske nutritivne koristi potiču iz mekih tkiva pričvršćenih za kost, poput mesa, hrskavice, masti i vezivnog tkiva, a ne iz samih kostiju. Postoje opasnosti povezane sa životinjskim kostima, uključujući slomljene zube i moguće gutanje velikih fragmenata kostiju što može prouzrokovati ozbiljne povrede ili smrt. 
Zbog ovoga, vlasnici pasa se sve više opredeljuju za igračke koje su zamena ovoj čestoj navici pasa. Igračke NyLabone zabaviće Vašeg psa, sačuvaće Vaš tepih i nameštaj od neželjenih masnih fleka i trajaće dugo.
Sa ovakvim igračkama psi agresivni žvakači imaju siguran način da zadovolje svoje grizne instinkte. Ove igračke takođe pomažu održavanju desni i zuba pasa čistim i zdravim. Generalno, kosti od tvrde gume i druge igračke za pse od lateksa pomažu u poboljšanju celokupne oralne higijene pasa.


𝐈𝐠𝐫𝐚č𝐤𝐞 𝐮 𝐨𝐛𝐥𝐢𝐤𝐮 š𝐭𝐚𝐩𝐚


Psi često uživaju da grizu i igraju se sa malim granama drveća i šišarkama. Takođe, vlasnici uživaju u bacanju grane, jer pas voli da ih uzme i donese, ali to se ne preporučuje zbog potencijalnih zdravstvenih problema koji se mogu razviti, kao što su ubodi u usta i povraćanje.

𝐋𝐨𝐩𝐭𝐞

Lopte svih oblika i veličina pomažu da psi budu aktivni i u formi. Oni su odličan način da se istovremeno igrate i vežbate psa.

𝐎𝐛𝐫𝐚𝐭𝐢𝐭𝐞 𝐩𝐚ž𝐧𝐣𝐮!

Pseće igračke nisu sigurne ako se sitni komadi mogu žvakati ili izvlačiti jer ih pas može progutati. Igračka takođe treba da odgovara psu, uzimajući u obzir njihovu veličinu i nivo aktivnosti.

Prilikom izbora pseće igračke važno je da vlasnici kućnih ljubimaca odaberu one napravljene od netoksičnih materijala. Vlasnici pasa treba da izbegavaju da svojim psima daju predmete sa malim delovima koji se mogu žvakati i unositi u njih (kao što su na primer pileće i riblje kosti).