Dentalna higijena kod pasa

Sprečite nastajanje kamenca i brojne posete veterinaru!

Svi znamo koje probleme može da izazove nepravilna higijena zuba: od stomatoloških do stomačnih, od neprijatnog zadaha do nepravilnog rada bubrega.

Higijena usta je bitan faktor u održavanju dobrog zdravlja naših ljubimaca. Ukoliko se higijena usta ne održava redovno, dolazi do nakupljanja naslaga na zubima, naslage se sa vremenom pretvaraju u kamenac, dugotrajni kamenac uzrokuje paradentozu, upalu zubnih desni i propadanje i ispadanje zuba.

U Premium Pet prodavnici možete pronaći poizvode za dentalnu higijenu popust specijalnih pasta i četkica za zube, sprejeva i gelova protiv neprijatnog daha, dentalih igračkica, poslastica i slično..

 
Prva dilema svih vlasnika je: Da li psima treba prati zube? Nega zuba kod pasa jednostavna je, kao i kod ljudi, i sve što je potrebno je prati psu zube makar dva puta sedmično.
Zubne paste za pse imaju posebne ukuse i obično se ne ispiraju. Nemojte ni u kom slučaju koristiti pastu za zube namenjenu ljudima jer ona može izazvati probleme kod desni, ali i kod želuca psa, ukoliko do njega dođe. 

Korisno, a ukusno - dentalne poslastice su vaš saveznik kada je oralna higijena pasa u pitanju! Specijalne poslastice za pse namenjene čišćenju zuba, a naročito pomažu kod pojave kamenca i paradontopatije.